LG и SES демонстрират технологията 4K High Frame Rate на SES Industry Days

Функцията от следващо поколение на Ultra HD се предава на живо на LG OLED TV чрез спътник ASTRA

SES (Euronext Париж и Люксембургската фондова борса: SESG) и LG Electronics (LG) ще демонстрират излъчването на OLED TV 4K High Frame Rate на 17 май.

Съдържанието на 4K HFR ще бъде предадено на живо чрез спътник ASTRA на 19.2 градуса изток и ще бъде показано на OLED телевизора на LG, използвайки прототип HFR софтуер. Тази демонстрация ще предложи на посетителите възможността да изпитат изключително подобреното качество на картината на следващото поколение 4K HFR.

HFR е нова технология за излъчване, която подобрява качеството на 4K Ultra HD, като увеличава кадрите в секунда (FPS) до 120, максимумът за излъчване на съдържание в сравнение с повечето текущи технологии, които обикновено поддържат 50 FPS съдържание или по-малко. Повишената скорост на FPS е особено полезна за бързо действие, като например спорт с реалистични изображения, като същевременно елиминира разграждането на картината, свързано с движението, открито при конвенционалните телевизори, като размазване на движенията и трептене.

В допълнение към производителите на дисплеи, като LG, глобалните оператори и доставчиците на съдържание също се подготвят за стартирането на втората фаза на Ultra HD, използвайки спецификацията DVB UHD-1 Phase 2, която включва 4K HFR технология. Стандартът на фаза 2 на UHD-1 включва и други модерни технологии като High Dynamic Range (HDR) и аудио от следващо поколение (NGA).

 "Ние сме много развълнувани да демонстрираме колко ефективен е OLED телевизора на LG като платформа за 4K HFR и друго висококачествено съдържание", каза Сам Ким, старши вицепрезидент и ръководител на планирането на телевизионните продукти в LG Home Entertainment Company. "LG се ангажира да предлага на потребителите по целия свят най-новите технологии в областта на телевизията и високата честота на кадрите на OLED телевизорите трябва да се види, за да се повярва. Гледането на 4K HFR съдържание на OLED телевизор, тъй като се предава в реално време от сателита на ASTRA, е чудесен пример за преминаването на границите на настоящите телевизионни технологии. "

"SES непрекъснато ускорява развитието на Ultra HD, а събитието Days Industry винаги е било отлична платформа за представяне на нови телевизионни технологии", каза Томас Вреде, вицепрезидент на New Technology & Standards в SES. Важна стъпка към по-нататъшно повишаване на качеството на сателитните предавания Ultra HD, по-специално за спортни и телевизионни събития в реално време. Нашето постоянно партньорство с LG Electronics е важно за определяне на стандартите за радиоразпръскване на утрешния ден и за пионерските бъдещи телевизионни технологии и работата с LG Electronics на такъв важен етап ни прави горди. "