SES Networks и GTMaritime стартират нова услуга за свързване

Нововъведението ще подобри морската свързаност в Европа и Близкия изток

SES и GTMaritime, специалист по предоставяне на комуникационни решения и услуги в морската индустрия, обяви днес партньорство за предоставяне на нов пакет услуги за регионални морски услуги за свързаност.

Новата услуга на SES Networks Maritime + Regional Connectivity, която използва обширния сателитен флот и наземната инфраструктура на SES, ще бъде пусната на пазара от GTMaritime под името GTLitespeedMAX, като част от портфолиото им за времеви разговори.

Услугата предоставя на клиентите определена цена, фиксиран обем, регионално решение VSAT и е идеална за плавателни съдове в открито море, риболовни кораби, фериботи и кораби RoRo, товарни кораби, плавателни съдове за отдих, както и яхтени компании. Услугата ще бъде налична в Европейски и Близко-изтоцни води.

"Тази нова услуга, предоставена ни от SES Networks, помага да се доближи морската свързаност до ново ниво, което дава възможност за достъп до решения, които са по-достъпни за по-широк кръг клиенти", каза Робърт Кенърти, главен изпълнителен директор на GTMaritime. "GTLitespeedMAX, със скорост до 4MBit/s при даунлоуд и неограничено използване на данни през нощта, ще позволи на нашите клиенти да се възползват от пакет от фиксирани месечни тарифи, базиран на обема, с пълен контрол върху потреблението и разходите. Други предимства на това ново решение са оптимизираното с VOIP качество на услугата и компактния хардуер, използвайки антени с KNS, по-малки от 60 см. "

"Като използваме нашите услуги, GTMaritime постигна безпроблемна връзка с повече от 600 кораба през последните години", каза Герхард Бетшейдер, управляващ директор на SES Techcom Services, част от новосъздадената бизнес единица на SES Networks. "Ние непрекъснато усъвършенстваме предлагането и възможностите си за предоставяне на персонализирани решения, съчетани с несравнимо спътниково покритие и сме щастливи да позволим на GTMaritime да предостави тази лесно адаптивна оферта за свързване за нарастващия морски пазар в Европа и Близкия изток".