SES Video ще разпространява радио и видео каналите на Телеком Сърбия


SES Video ще излъчва каналите на RTS в цяла Европа от сателит Astra на 5 Изток

SES (Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви днес, че в сътрудничество със своя дългогодишен партньор Телеком Сърбия, са договорили разпространението на 6 телевизионни канала и 1 радио канал на оператора на територията на цяла Европа.

Шестте RTS канала: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika и Радио Белград ще се излъчват до наземни кабелни оператори в цяла Европа и ще станат достъпни за над два милиона сърби живеещи в различни държави в Европа чрез карта за достъп, която се поставя в декодера. 

Телеком Сърбия е Сръбската телекомуникационна компания базирана в Белград. Тя ще осигури всички наземни дейности по проекта – кодиране, криптиране, ъплинк и ще използва капацитет на сателит ASTRA на орбитална позиция 5 Изток.

“Работим с нашите партньори от Телеком Сърбия от години по различни проекти и новото споразумение подобрява не само позицията ни на пазара, но и заздравява  дългогодишните отношенията помежду ни“, заяви Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент и главен регионален директор за Централна и Източна Европа на SES Video, което е новото търговско подразделение на SES. Много сме щастливи, че RTS избра сателит ASTRA, за да достигне до своята сръбска аудитория в Европа.“

"Удоволствие е за нас да излъчваме програмите на RTS през сателит. Качеството и професионализмът на SES, както и дългогодишното ни партньорство, са от съществено значение за сключването на такава сделка и очакваме с нетърпение да обслужваме потребностите на RTS заедно с SES по най-добрия възможен начин", каза Милутин Николич, търговски директор, Телеком Сърбия.