Световните игри 2017 ще бъдат доставени в Европа благодарение на SES Video

SES Video ще партнира с ATM System и ще достави сателитен капацитет за излъчването на спортното събитие

  • Световните игри включват състезания, като авио акробатика, бойни спортове, муай тай, билярд, боулинг, ориентиране, сумо, скуош и други
  • България ще бъде представена в състезанията по художествена гимнастика

Люксембург, 20 юли 2017 – Десетото издание на Световните Игри през 2017 ще бъде разпространено в Европа със съвместните усилия на SES и компанията ATM System, която е официалният дистрибутор на спортното събитие. Мулти-дисцилинарният спортен форум, който ще се състои във Вроцлав, Полша, между 20 и 30 юли, ще бъде излъчван през два сателита на SES: SES-4 на орбитална позиция 22о Запад и ASTRA 3B на 23.5о Изток.

Програмата започва с Официално откриване на 20 юли, от  19.00 централноевропейско време и включва състезания в 31 дисциплини с над 3000 международни атлети, включително спортове с топка, прецизни спортове, водни и въздушни спортове, гимнастически и бойни спортове и други.  

“Световните игри са едно много впечатляващо събитие и ние сме щастливи, че можем да допринесем с нашите услуги за излъчването му в цяла Европа”, заяви Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент продажби за Централна и Източна Европа в SES Video. “Благодарение на нашите сателити зрителите в цяла Европа ще могат да се насладят на своите любими спортове и атлети.”

Според договорът, разгласен от SES, ATM System ще отговаря за ТВ продукцията и ще използва капацитет на сателитите на SES, за да осъществи дистрибуция на сигнала от спортните съоръжения във Вроцлав до цяла Европа.