Абонатите на HD + в Германия ще се насладят на ексклузивно спортно съдържание на живо чрез пакета Eurosport


Водени от нарастващия си успех, HD + установи партньорство и с Discovery Networks Германия, като разшири предлагането и осигури изключителен достъп до спортни игри на живо

Абонатите на HD + ще могат да се насладят на ексклузивни футболни срещи на живо, както и на тенис Grand Slams, мотоциклетисти и MotoGP, благодарение на разширената оферта за HD + след партньорство с водещата медийна компания Discovery Networks Germany.

Съгласно новото споразумение с Discovery Networks Германия, немската HD медийна платформа HD + на SES предлага пакет "Eurosport", който включва достъп до новия спортен канал Eurosport 2 HD Xtra и Eurosport Player на всяко устройство. През 2016 г. каналът Eurosport 1HD бе добавен към портфолиото на HD +.

HD + надхвърли два милиона абоната в края на 2016 г. отбелязваайки 15% ръст от година на година. Стандартният HD + канален пакет съдържа 23 криптирани HD канала на най-големите комерсиални телевизии в Германия и е на разположение за 70 евро годишно. Пакетът Eurosport е на разположение с допълнителен годишен абонамент от 55 EUR.

"Успехът, постигнат през HDTV през 2016 г., показва, че съдържанието в HD и особено спортното съдържание е от значение за телевизионните зрители", заяви Джордж Агнес, главен оперативен директор на HD PLUS. "Това ново сътрудничество с Discovery Networks и Eurosport е от ключово значение за позиционирането на HD +, тъй като за пръв път предлагаме на нашите клиенти изключително съдържание в допълнение към свободното портфолио. Този нов пакет за платена телевизия е достъпен за домакинства, които вече се наслаждават на HD +, и е идеално допълнение за клиентите на Sky, които искат да гледат всички мачове на Бундеслигата. Въз основа на възможните ни технически постижения от близо 18 милиона домакинства в Германия на 19.2 градуса изток, ние сме водещият доставчик на HD чрез спътник и идеален партньор за разпространение на спортно съдържание на феновете в цялата страна. "

"Ние виждаме като своя мисия доставянето на колкото се може повече атрактивни мачове от Бундеслигата до възможно най-много екрани. Благодарение на широкия си обхват, HD + е идеалният партньор за нас.", каза Сузане Айгнер-Дрюс, SVP & GM Discovery Networks Германия.