SES Video сключва всеобхватно споразумение със Sky Deutschland

Основната немска платформа за платена телевизия се ангажира с дългосрочно обновяване на капацитета чрез SES Video

Немската платформа за платена телевизия Sky Deutschland ще продължи да се наслаждава на вълнуващо преживяване за гледане на телевизия чрез сателити SES благодарение на споразумение за много годишно осигуряване на капацитет.

Съгласно споразумението "Sky Deutschland" поднови седем транспондери на първокласна орбитална позиция от 19,2 градуса изток, за да достави своето видео съдържание на милиони домакинства и абонати.

Орбиталната позиция на 19,2 градуса изток е най-важната в Европа, на нея се намират над 450 TВ канала на немски език с DTH достъп от 17,5 милиона домакинства в цяла Германия. Броят на каналите на тази основна позиция се е увеличил с над 25% от края на 2012 г. Освен това, тъй като качеството на картината става все по-важно за зрителите, броят на HD каналите на ASTRA се е удвоил - над 160 HD канала и шест Ultra HD канала на 19,2 градуса изток.

"Това дългосрочно сътрудничество със Sky Deutschland подчертава, че сателитът е основната инфраструктура за разпространение на водещи оператори на платена телевизия. Разнообразието на обхвата и услугите на SES Video означава, че ние сме добре позиционирани, за да позволим на абонатите на Sky Deutschland да изпитат пълна гама висококачествено съдържание в SD, HD и UHD стандарт", каза Фердинанд Кайсър, главен изпълнителен директор на SES Video. "Този последен дългосрочен договор за подновяване на капацитета е третото споразумение, което сме сключили с най-големите клиенти на платена телевизия през последните 18 месеца, и ясно потвърждава позицията на SES Video като партньор за доставка на видео по целия свят."