QVC прави скок в Ultra HD в Германия със SES Video


TV каналът за пазаруване разширява разпространението в SD и HD и увеличава споразумението със SES Video за медиен пакет: Ultra HD предаване и MX1 услуги за кодиране и ъплинк

QVC ще донесе на своите зрители подобрено телевизионно изживяване с пускането на своя Ultra HD канал в Германия - седмият канал с ултрависока дефиниция в страната, чрез основния орбитален слот на SES - 19,2 градуса изток.

Съгласно десетгодишното споразумение, обявено от SES, QVC ще използва допълнителен капацитет за надграждане до Ultra HD и ще разчита на изцяло притежаваното дъщерно дружество MX1 на SES за кодиране във формат HEVC и услуги за ъплинк. QVC също така подновява капацитета за разпространение на канала в стандартен и висок клас.

"Тъй като ние носим най-голямата гама от HD и UHD канали по целия свят, това е част от нашата ДНК, за да помогнем на нашите клиенти да донесат възможно най-доброто качество на картината пред аудиторията си. Ние сме много развълнувани да продължим да работим с QVC за неговото предаване не само в SD и HD, но сега и в Ultra HD ", каза Фердинанд Кайзър, главен изпълнителен директор на SES Video. "Това споразумение ясно подчертава способността на SES Video, допълнено от MX1, да предложи на клиентите си пълен набор от видео решения."

"Ние искаме да предложим на нашите клиенти възможно най-доброто пазаруване чрез нашите различни канали за продажба. Нашата цел е зрителите да получат нашето телевизионно програмиране с възможно най-доброто качество на картината - и излъчването в Ultra HD потвърждава това твърдение ", каза Матиас Борк, главен изпълнителен директор на QVC Германия.