SKY News International продължава пан-европейското разпространение със SES Video

Водещият международен канал за новини разширява капацитета на SES Video на 19.2 градуса изток

Европейските зрители ще могат да продължат да следят новините на SKY News International от орбитална позиция 19.2 градуса изток след споразумение за разширение, обявено от SES.

Съгласно споразумението SKY News International ще използва капацитета на SES за ASTRA 1N и свързаните с него услуги за ъплинк, за да разпространява своето съдържание до потребители и бизнеса в цяла Европа.

Основната орбитална позиция на 19.2 градуса изток е ключовото място за видео разпространение в цяла Европа. С четири сателита в този орбитален слот SES Video излъчва повече от 900 канала на 116 милиона телевизионни домакинства.

"Работихме заедно с нашия партньор SKY News International в продължение на много години и това ново споразумение укрепва дългосрочните ни отношения с първия 24-часов канал в Обединеното кралство", каза Фердинанд Кайсър, главен изпълнителен директор, SES Video, новосъздаденото бизнес звено на SES. "Радваме се да продължим да предоставяме на SKY News International достъп до най-големия квартал за наблюдение чрез нашия спътник за разпространението му в региона".

"Имаме удоволствието да удължим споразумението с дългогодишния ни партньор", заяви Нейтън Парсънс, ръководител на SKY News International. "Работата със SES Video означава, че можем да разчитаме на експертни познания, за да направим Sky News International достъпна за нашите зрители в Европа".