Абонатите на Viasat ще получат най-доброто телевизионно приемане в Украйна

Най-големият оператор на DTH разчита на висококачествени услуги на SES Video за разпространение на над 100 телевизионни канала в многогодишно споразумение за капацитет

Viasat Ukraine (Vision TV LLC), най-големият оператор на DTH в Украйна, ще предоставя висококачествен телевизионен сигнал на своите абонати, като използва надеждните услуги на SES Video на ASTRA 4A.
 
Съгласно многогодишното споразумение с SES, Vision TV ще излъчи приблизително 40 платени телевизионни канала, от които 13 са с висока разделителна способност (HD) и около 60 безплатни канала на 5 градуса изток. SES обслужва близо 13 милиона телевизионни домакинства в Украйна от тази ключова орбитална позиция, от които 4,5 милиона са DTH. 

"Много сме доволни, че Viasat Украйна ни повярва с доставката на видеосъдържанието", заяви Норберт Холзле, старши вицепрезидент на Commercial Europe, SES Video. "Това споразумение с такъв важен телевизионен играч в Украйна потвърждава нашата водеща позиция в страната, когато става дума за DTH услуги. С наближаването на цифровия преход и стремежа към криптиране на сателитните канали, ние твърдо вярваме, че ще има значителни възможности за растеж на пазара и очакваме да подкрепим нашите клиенти да ги завладеят".

"Viasat Украйна предлага най-добрата колекция от съдържание на местните езици и надеждното предаване на това съдържание е от ключово значение, за да забавляваме аудиторията си по най-добрия възможен начин. Затова решихме да разчитаме на постигнатото от SES в предоставянето на висококачествени услуги ", каза Свитлана Мишченко, изпълнителен директор на Viasat Ukraine. "Убедени сме, че опитът на SES ще ни помогне да развием аудиторията и телевизионния си бизнес през следващите години".